Frågor och svar

Var ska vi fotografera?

Jag fotograferar inte i studio. Porträttfotograferingar sker i olika miljöer, det beror på vad det är för typ av bilder. Familjefotograferingar där barn är inblandade brukar vanligtvis ske i hemmet i kombination med att vi går ut någonstans i närheten. Det finns gott om populära platser, lekplatser, caféer, hotellobbys, skogen, en strand, parker med mera. Det viktiga är ljuset och att ni är bekväma. En fin miljö som kan få ta lite plats i bilderna är dock en bonus.

Erbjuder du endast de två paket som du visar här på hemsidan?

Nej då, har ni andra idéer så ska vi säkert kunna sätta ihop något ifrån era önskemål. Det är bara att kontakta mig för prisuppgifter.

Vad är priserna för kommersiella,-, produkt-, och företagsfotograferingar?

Dessa priser varierar utifrån era behov, kontakta mig och beskriv era önskemål så återkommer jag med en offert.

Hur gör vi våra val av bilder?

Senast 4 veckor efter fotograferingen levereras alla era bilder i ett personligt webbgalleri som ni loggar in på. Här tittar ni igenom era bilder i lugn och ro och mailar mig numret på de bilder ni önskar beställa. Senast 2 veckor efter att ni meddelat er beställning levereras skivan med alla era bilder. Om ni önskar göra ytterligare efterbeställningar, så som papperskopior eller fotoböcker levereras detta senast 4 veckor efter att ni gjort er beställning.

Vi vill även få hjälp med efterbeställningar, går det att ordna?

Jag kan hjälpa er med de flesta efterbeställningar såsom papperskopior, tavlor, album och tackkort. Ni är välkomna att kontakta mig för prisinformation kring andra önskemål. Alla efterbeställningar/framkallningar är gjorda på professionellt fotopapper och håller hög kvalité.

Varför inte boka in ett möte när era bilder levererats så att vi kan gå igenom era önskemål?

Kommer du visa våra bilder på hemsidan/bloggen?

Jag förbehåller mig rätten att använda alla era bilder i min marknadsföring, på hemsidan samt företagets Facebook och instagram. Utan era bilder har jag ingen marknadsföring och hur roligt är det att boka en fotograf utan att få se några bilder? Hemsidan ger er ett tillfälle att visa era nära och kära bilderna. Om ni av någon anledning ej önskar detta så respekterar jag givetvis det. I så fall så ska det tas med i avtalet för fotograferingen att man önskar avstå publicering.

Varför ska man skriva ett avtal och betala en delfaktura?

Detta är en säkerhet både för er och mig. Avtalet specificerar bland annat datum, innehåll, rättigheter/skyldigheter och publicering. När avtal och delbetalning av fakturan på 25 % är betald är datumet helt bokat, fram tills dess hålls det reserverat en viss tid.

Får vi publicera bilderna i media?

Ni får mer än gärna visa era bilder i media så som i tidning, facebook, hemsida, blogg eller dylikt, ange gärna fotografens namn!